Escudella de Nadal
Ingredients (per a 8 persones):
250 gr de galets.
400 gr de conill de vedella.
2 ossos per fer el caldo blanc.
1 peu de porc en 4 trossos.
1 os d'espinada.
1 os de pernil
1 orella amb morro.
carn picada per la pilota: 400 gr de vedella i 200 gr de porc
(o l'equivalent en botifarra crua).
1 botifarra blanca.
1 botifarra negra.
1/4 gallina.
menuts del pollastre/gall-dindi.
verdura:
col.
porro.
pastanaga.
api.
cigrons.
patata.
Preparació
La nit abans es deixen els cigrons en remull.
El temps de cocció total és de 2 hores i mitja, més el que triguin els galets.
Es posa aigua freda al foc amb els cigrons i les carns i es deixa bullir 1 hora i 3/4. Es va desescumant periòdicament.
Es tira el pollastre i les verdures.
Es prepara la pilota amb les carns picades, sal, canyella, ou i pa remullat en llet.
A les 2 hores es tira la pilota i es deixa bullir 30 minuts més.
Es tira la botifarra i s'apaga el foc. Als 5 minuts es
retiren les botifarres, i la pilota si cal fer lloc.Es retira caldo a una altra olla per posar-hi els galets.
Es fa bullir fins que siguin cuits.
- Es menja, preferiblement, en família.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada