El bloc de l'IOC

Aquest bloc vol ser una eina de comunicació de tota la comunitat de l'Institut Obert de Catalunya
correu:bloc@ioc.cat

La foto del dia

La foto del dia

Cançons per escoltar

23 de desembre 2008

Escudella de Nadal

Escudella de Nadal

Ingredients (per a 8 persones):

  • 250 gr de galets.

  • 400 gr de conill de vedella.

  • 2 ossos per fer el caldo blanc.

  • 1 peu de porc en 4 trossos.

  • 1 os d'espinada.

  • 1 os de pernil

  • 1 orella amb morro.

  • carn picada per la pilota: 400 gr de vedella i 200 gr de porc
    (o l'equivalent en botifarra crua).

  • 1 botifarra blanca.

  • 1 botifarra negra.

  • 1/4 gallina.

  • menuts del pollastre/gall-dindi.

  • verdura:

    • col.

    • porro.

    • pastanaga.

    • api.

    • cigrons.

    • patata.


Preparació

  1. La nit abans es deixen els cigrons en remull.

  2. El temps de cocció total és de 2 hores i mitja, més el que triguin els galets.

  3. Es posa aigua freda al foc amb els cigrons i les carns i es deixa bullir 1 hora i 3/4. Es va desescumant periòdicament.

  4. Es tira el pollastre i les verdures.

  5. Es prepara la pilota amb les carns picades, sal, canyella, ou i pa remullat en llet.

  6. A les 2 hores es tira la pilota i es deixa bullir 30 minuts més.

  7. Es tira la botifarra i s'apaga el foc. Als 5 minuts es
    retiren les botifarres, i la pilota si cal fer lloc.

  8. Es retira caldo a una altra olla per posar-hi els galets.

  9. Es fa bullir fins que siguin cuits.

  10. Es menja, preferiblement, en família.