El bloc de l'IOC

Aquest bloc vol ser una eina de comunicació de tota la comunitat de l'Institut Obert de Catalunya
correu:bloc@ioc.cat

La foto del dia

La foto del dia

Cançons per escoltar

17 de novembre 2007

Mister Wong

Tot i que el nom recordi el d'un majordom eficient o el d'un restaurant xinès especialitzat en rotllets de primavera, el fet és que Mr. Wong és un lloc de marcadors social.


Què vol dir això? S'entén millor amb un exemple. Quan estem navegant per Internet i trobem una pàgina interessant a la que pensem que ens agradaria tornar la maquem als nostres preferits, oi? Però això té un inconvenient: quan no treballem des d'aquell ordinador no podem anar als nostres preferits a no ser que recordem l'adreça, cosa bastant difícil.

Un marcador social és una pàgina web on desar els preferits. Al ser accessible des de qualsevol ordinador connectat a Internet, sempre podem anar ales pàgines preferides encara que no estem connectats des del nostre ordinador habitual.

Però hi ha més. Perquè de seguida podem pensar que, de la mateixa manera que compartim amb els nostres amics llibres o pel·lícules, també podem compartir les nostres pàgines web preferides. I això és molt fàcil si estan a Internet.

Mr. Wong és un lloc d'aquests. Per poder gaudir d'una d'aquestes pàgines on desar preferits només cal registrar-se fàcilment perquè està en castellà. Quan trobem una pàgina web interessant la marquem com a preferida, no a l'ordinador, sinó a la pàgina de Mr. Wong.

Però encara hi ha més! Podem etiquetar aquestes pàgines amb una paraula o paraules de forma que es creïn classificacions i categories de preferits. Per exemple, podem etiquetar un lloc com a cine si tracta d'aquest tema. Totes les pàgines que tingui l'etiqueta cine es podran veure juntes i així facilitar la localització.

Si penseu que la cosa s'acaba aquí és que no coneixeu Mr. Wong. Perquè podeu compartir els vostres preferits entre els amics creant grups d'usuaris de manera que així els vostres coneguts confiaran en una pàgina recomanada per un membre del grup més que no pas en una de desconeguda.

Interessant, oi? Doncs, a sobre, és un servei totalment gratuït.