El bloc de l'IOC

Aquest bloc vol ser una eina de comunicació de tota la comunitat de l'Institut Obert de Catalunya
correu:bloc@ioc.cat

La foto del dia

La foto del dia

Cançons per escoltar

29 de setembre 2007

Firefox

Moltes persones es pensen que per navegar per Internet només hi ha un programa: l'Internet explorer que ve "de sèrie" amb el sistema operatiu Windous (sí, ja sé que no s'escriu així, però és per no fer publicitat gratuïta).

Però no és així, hi ha molts més programes que permeten navegar més còmodament per Internet. I un d'ells, per no dir el millor, és sens dubte Mozilla Firefox 2. Aquest és un programa lleuger (ocupa poc espai al disc dur i a la memòria de l'ordinador), completament traduït al català per la comunitat catalana d'usuaris, segur, fiable i amb una pila de característiques que el fan imprescindible per sortir a navegar per la web.



Per exemple, va ser el primer en incloure "pestanyes" de manera que en una sola finestra del programa podem tenir diferents pàgines web, cadascuna identificada amb una pestanya.

Admet la instal·lació d' extensions que permeten personalitzar l'aspecte i el funcionament del programa, com ara un notificador que us avisa quan arriba un correu electrònic al vostre compte de gmail, un diccionari català que us corregeix l'escriptura als formularis web, i un llarguíssim etcètera.

Però el millor és que és de codi lliure. Això vol dir dues coses: la primera que és gratuït i que es pot descarregar i utilitzar sense cap limitació. I la segona, que qualsevol persona que en sàpiga, pot entrar a veure el codi amb què funciona el programa i millorar-lo. Aquesta és la clau de l'èxit d'aquest navegador: hi ha una pila de gent darrera que el posen a prova i el milloren cada dia que passa.

Ja teniu ganes d'instal·lar-los-el, oi? Vinga, des d'aquí podreu descarregar la darrera versió.