El bloc de l'IOC

Aquest bloc vol ser una eina de comunicació de tota la comunitat de l'Institut Obert de Catalunya
correu:bloc@ioc.cat

La foto del dia

La foto del dia

Cançons per escoltar

18 de setembre 2007

Google

Google Inc., més conegut com a Google, és una empresa que té com a principal producte el motor de recerca del mateix nom. Va ser fundat el 1998 per dos estudiants de doctorat en informàtica en l'escola d'enginyeria de la Universitat d'Stanford, Larry Page i Sergey Brin. Encara que el seu principal producte és el cercador, l'empresa ofereix també entre d'altres serveis, un comparador de preus anomenat Froogle, un motor de recerca per a material emmagatzemat en discs locals Google Desktop Search, i un servei que ha revolucionat el món del correu electrònic gratuït anomenat Gmail, que ofereix als seus usuaris més de 2 GB d'espai, superant amb escreix a la competència. Recentment ha alliberat la versió beta de la missatgeria instantània Google Talk.

Actualment el Google està treballant en diversos projectes per a augmentar el nombre d'usuaris d'internet i facilitar els recursos per a que aquests puguin accedir a la xarxa. Entre aquests projectes destaquen el PC de 100 dòlars, aplicacions GNU, col·laboració i promoció d'aplicacions gratuïtes com el Firefox, instal·lació de diverses xarxes sense fil gratuïtes, desenvolupament d'un sistema de protocol obert de comunicació per veu entre d'altres. A més s'especula que estaria treballant en el desenvolupament d'un Sistema Operatiu, un Google Office i una xarxa de fibra òptica amb cobertura global.

Vinton Cerf, considerat un dels pares d'internet, va ser contractat pel Google el 2005. La companyia ven les seves accions en el NASDAQ sota la clau GOOG.

Més informació a: http://ca.wikipedia.org/wiki/Google